diumenge, 15 de novembre del 2009

URGÈNCIES

3 de novembre de 2009

Avui ha esta un dia dur. S'ha mort la mare d'uns alumnes de l'escola. El pare ha vingut a l'escola a comunicar-ho i s'ha endut els nens. La psicopedagoga ha parlat un momentet amb ell i s'ha ofert, ja que a part de psicopedagoga és psicòloga, per si alguns dels nens necessitava alguna cosa.

Més tard, la tutora d'un dels alumnes buscava informació sobre el dol i sobre com tractar-ho., ja que suposava que aquest tema estaria present en els alumnes ben aviat. Ho hem estat parlant i amb la mestra d'educació especial, han comentat que no tenien material a l'escola per abordar un tema com aquest. De seguida s'han mogut per cercar informació i poder assessorar bé als mestres.

La tasca de la psicopedagoga és dura, també. Però cal que tingui molt clar "el paper" que juga dins el centre. Com ella ha dit, s'hi ha de ser, i ens aquests moments, cal que hi sigui visible. Que potser en un primer moment no caldrà.... qui ho sap, però l'important per les famílies i sobretot pels alumnes, és aprofitar els recursos que té l'escola.

Per cert, us recomano una web que potser us pot fer servei en moments de pèrdua i de dol, així com en moments de separació i divorci. Veureu que hi ha molts llibres que ens poden servir en la tasca educadora.

www.alfinlibros.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada