dissabte, 7 de novembre del 2009

CLASSE A 4rt. D'ESO

20 d'octubre de 2009 (tarda)

A part de ser la psicopedagoga del centre i, evidentment, fer les funcions que li pertoquen, la Carme, que així es diu la psicopedagoga, té assignada una assignatura per fer a tots els cursos de 4rt. d'ESO. L'assignatura tracta de realitzar el projecte de recerca.  El treball de recerca és obligatori fer-lo a Batxillerat, però des del curs 2008/2009, es fa també aquesta assignatura a 4rt. d'ESO, perquè els alumnes comencin a crear una "base" de com fer-lo.


Avui, doncs, assisteixo en una de les classes que realitza. Durant una estona al matí, la Carme, ha estat repassant el contingut que tocava explicar i ha pensat la metodologia que utilitzarà.

El contingut que explicarà a l'aula és: què és treball en equip i què no és treball en equip.

La dinàmica que utilitzarà és treball en petits grups durant uns 10/15 minuts per discutir aquests dos punts. Un cop consensuats, es posaran en comú amb tota la classe i finalment, s'explicarà la teoria.
La classe es realitza tal i com es tenia preparada. Els alumnes, agraeixen realitzar una dinàmica més activa i més participativa, i així ho demostren amb el seu treball.
La Carme posa en pràctica la realització d'un aprenentatge cooperatiu. M'agrada.
En el moment de fer l'exposició teòrica, alterna la seva explicació amb la participació dels alumnes, observo que a ells també els agrada.
Bona feina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada