dijous, 26 de novembre del 2009

IMPORTÀNCIA DE LES COORDINACIONS

10 de novembre de 2009

Durant els dies que estic fent pràctiques, vaig veient la quantitat de serveis que demanen coordinar-se amb la psicopedagoga. Coordinacions, en les que algunes hi he pogut assistir, i en d'altres, que ella m'ha comentat que es van produint en dies que jo no hi sóc. Professionals de centres privats de reeducació, Cdiap, Centres d'Estimulació, Serveis Socials, ....

Volia comentar un dels fets que m'ha agradat, en la manera de fer de la psicopedagoga. Molts professionals, tenen una informació de l'alumne que se la consideren "seva". Actualment, amb la llei de la protecció de les dades, has d'anar molt en compte, de quina manera traspasses la informació als altres. Aquests professionals, s'agafen la llei al peu de la lletra, i no traspassen res de res als altres. Ens trobem amb un gran grup de professionals, que treballen amb el mateix menor, però que no disposen de la mateixa informació.

Aquest no ha estat el cas de la psicopedagoga. Considero que, respectant sempre el menor, i tenint molt en compte la protecció de les dades i el respecte cap a la persona i cap a les famílies, sap transmetre el que és realment important, per ajudar-lo, no només a ell, sinó a les persones que treballen amb ell des d'un altre àmbit. Els professionals que es coordine amb ella, saben aprofitar la informació per fer una bona tasca amb l'alumne. I a l'hora, he comprovat que si tu dones confiança i informació, rebs el mateix dels altres.
Cal ser respectuós amb el menor, però cal tenir present, que tots els professionals que hi treballen tenen (o han de tenir) el mateix objectiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada