dimecres, 4 de novembre del 2009

PRESENTACIÓ DELS PI A SECUNDÀRIA

14 d'octubre de 2009

Avui assistiré al Claustre de secundària. El motiu serà que es fa la presentació del document que hauran d'omplir els mestres pels alumnes que tindran un PI, així com, del llistat d'aquests alumnes. Aprofitant que estan tots reunits, també es farà la presentació dels PII (Pla Individual Intensiu de l'Aula d'Acollida). Conjuntament amb la psicopedagoga i el director s'ha preparat un power-point on s'explica el perquè dels PI, perquè ens han de servir, els destinataris, el procediment, ... .Aquest punt, el presenta el director del centre.

La psicopedagoga intervé tot seguit, s'ha hagut de preparar bé la reunió, ja que no tots els mestres i sobretot els tutors, veuen amb bons ulls aquest document, ja que, tot i que al final els hi facilitarà el tracte, la relació i l'aprenentatge a uns quants alumnes, de bon principi, els hi suposa a ells un munt de feina.

La psicopedagoga va explicant el document mentre que va posant exemples. Té una actitud empàtica, tant es posa al lloc dels alumnes, com dels tutors, com de les famílies. No els bombardeja amb molta informació, sinó que fa una explicació senzilla i entenedora. Finalment, els ofereix recursos, materials, i tot l'assessorament i ajuda que necessitin.

Tot i que sorgeixen algunes qüestions i queixes, sembla que hi ha hagut bona entesa. A partir d'ara, la feina ja és més compartida i es tractarà que poc a poc, però sense adormir-se, els tutors omplin de contingut i informació el document PI.

La nostra feina, ja comença a veure's.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada