divendres, 18 de desembre del 2009

TANCAMENT DE L'ASSIGNATURA I AVALUACIÓ

Primer de tot, vull parlar del blog. Tot i que, evidentment coneixia els blogs, no n'havia elaborat mai cap. És un recurs fàcil, dinàmic i atractiu. Tot i això, crec que potser, en aquesta assignatura l'hem desaprofitat una mica. Nosaltres l'hem utilitzat com si fos un diari de les PACS que hem anat elaborant, reflexionant sobre el procés d'aprenentatge que hem anat fent, plasmant totes les idees que hem anat obtenint i reorganitzant tota la informació i els conceptes, tant els que ja teniem com els nous, que hem anat adquirint.

El fet d'anar-nos marcant la temporalitat de les entrades, ha fet que quan n'haviem d'escriure una de nova, rellegissim l'anterior i anar reorganitzant les nostres idees sobre la interculturalitat.

Una de les característiques principals que crec que ens ha servit el blog, és per connectar els nostres coneixements previs amb els nous i transformar-los en nous coneixements, seguint una metodologia constructivista.


A part d'utilitzar el blog per l'assignatura, també l'he utilitzat per fer el diari de pràctiques de l'assignatura Pràcticum 2, a l'hora que també hi he anat posant enllaços de webs interessants, així com algun video o acudit relacionat amb la interculturalitat.

Potser m'hagués agradat més que des dels consultors de l'assignatura ens haguessin ajuntat en grups i haver de consultar i opinar en altres blogs, no com opcional, sinó com "obligatori". D'aquesta manera, s'hagués produït una interacció i un feddback amb els companys. De la manera que ho hem fet, no hem establert gaires relacions amb la resta de companys de l'aula. La vida diària i quotidiana, així com altres assignatures de la UOC,  ha fet que no hagi tingut molt de temps per dedicar a consultar altres blogs, i crec que aquí he perdut informació important.

Realment, no sé què faré del blog que he creat, però possiblement puc afirmar, que aquest recurs l'utilitzaré en la meva pràctica diària. Creant blogs de classes, d'activitats concretes, de debats, ....

Fent un repàs de tot el que l'assignatura m'ha aportat, m'agradaria valorar el que m'ha aportat a nivell personal. He pogut reflexionar sobre conflictes en situacions d'interculturalitat, i en qualsevol altre àmbit de la vida quotidiana. Aquest fet, l'he pogut extrapolar en la meva vida quotidiana i en qualsevol àmbit, tant escolar com social, i per tant, he après a valorar el conflicte com a eina positiva per treballar altres aspectes.
L'assignatura ha sigut amena, l'hem aprofitat i crec que l'hem treballat intensament. Hem adquirit nous conceptes i sobretot els hem aclarit i diferenciat, ja que en temes d'interculturalitat, es barrejen molt.

Acabo doncs l'assignatura contenta i segura dels meus aprenentatges i amb el coneixement de recursos fàcils i
significatius en entorns virtuals educatius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada