La webquest que he analitzat, EL CONFLICTE : EINA DE COHESIÓ, de Marina Martori, presenta les parts pròpies que ha de tenir una webquest (Introducció, tasques, procés, avaluació i conclusions) tot i que hi he trobat a faltar una guia didàctica en la part final. Possiblement, no conté guia didàctica, perquè és una webquest dirigida a professors i no per alumnes.
Crec que és una webquest amb grans mancances i que treballa només un aspecte molt concret de la interculturalitat, i de manera molt "pobre". Considero que caldria un treball posterior, amb el mateix professorat, un cop es realitza l'activitat de reflexió i de debat, treballant més material i possiblement, treballant casos reals de l'escola o l'institut.
Els entorns webquest, combinen continguts curriculars amb l'ús de les TIC i les TAC (tecnologies de la informació i del coneixement amb tecnologies de l'aprenentatge i el coneixement) concretament a l'aula.
Els entorns webquest, combinen continguts curriculars amb l'ús de les TIC i les TAC (tecnologies de la informació i del coneixement amb tecnologies de l'aprenentatge i el coneixement) concretament a l'aula.
Aquesta webquest vol ser una eina per solucionar els conflictes que generen les diferències a les escoles, treballa els estereotips i els tòpics, tot i que considero que ho fa de manera molt superficial. Considero que podria ser una webquest interessant, ja que va adreçada a mestres i els forma en un aspecte determinat. Els mestres s'han de formar, i sobretot en aspectes d'interculturalitat, però considero que hi manquen molts aspectes i reflexions sobre aquest tema. Hi mancaria material per treballar, recursos i informacions per consultar.
La metodologia que utilitza és pròpia del treball grupal i cooperatiu, fet que valoro important a l'hora de treballar temes tant polèmics com els conflictes a les aules.
Finalment, penso que és una webquest que ens facilita fer un treball grupal important, però considero que només amb una activitat, no s'assoliran els objectius que es marca.
Caldria un aprofundiment i un treball, tant previ com posterior a l'activitat.
Crec que tens raó amb la teva valoració, però treballar un tema que provoca conflicte a través del joc, em sembla una molt bona estratègia. De tota manera, és veritat que preten assolir molts objectius amb tansols una sola activitat. Per mi també manca un treball posterior a l'activitat.
ResponElimina